Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Gyanúsított lett Mészáros Lőrinc bizalmasa

Létrehozva:

Vörös József ügyvéd elismerte a tényt. Korábban együtt repült Mészárossal Londonba Vidi-meccsre, és több NER-közeli cégben is szerepet vállalt különböző pozíciókban, most a Széchenyi Bank miatt kell felelnie.

19 gyanúsítottja van a Széchenyi Bank ügyének, ebből 9-en előzetesben ülnek. Vörös József nem, ő szabadlábon védekezhet, ezt maga ismerte el a 24.hu-nak. Vörös ügyvéd, a bank igazgatóságában volt benne, de 2010 óta többször is feltűnt cégekben, kormányközeli helyeken, hol Simicska Lajos, később pedig Mészáros Lőrinc mellett – egyben szerepet vállalva az előbbi cégeinek utóbbihoz vándoroltatásában. A Puskás Akadémia vezetőségébe is bekerült, amelynek alapítója Orbán Viktor. Jegybankhoz közeli cégekben is többször vállalt szerepet.

A Széchenyi Bank ügyében hatmilliárdos a kár, a bank olyan cégeknek hitelezett, amelyeknek más nem adott volna kölcsönt, majd a pénzek zöme visszakerült a bank közvetett tulajdonosának cégéhez a gyanú szerint.

Vörös Mészárossal együtt repült a Chelsea – MOL Vidi Európa Liga-meccsre 2018 októberében magángépen, ez jelzi a felcsúti milliárdoshoz fűződő viszonyának közelségét.

Legnépszerűbb cikkeink