Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Hiába ellenzi a főváros, a kormány megtartja az augusztus 20-ai tűzijátékot

Létrehozva:

A turizmus élénkítése miatt van szükség  a többnapos rendezvénysorozatra, amelyre 6,5 milliárd forintot költenek.

A belföldi turizmus élénkítésére a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésére reagálva. Azt írták, többi között

  • gasztrofesztivál,
  • szabadtéri koncertek,
  • Szent István-napi felvonulás,
  • vízparti koncertek,
  • családi programok várják majd a Budapestre érkezőket.

„A cél az, hogy megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus-járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább” – olvasható a közleményben. Hangsúlyozták, hogy a Lánchíd felújítására szánt összeg – amelyet a kormány még Tarlós István akkori főpolgármesternek ígért meg – rendelkezésre áll.

A közlemény Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjára reagált, amely szerint

a főváros ellenzi, hogy augusztus 20-án a Lánchídon és környékén tűzijáték legyen.

A főpolgármester azt írta: kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-ai látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szán; „Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd – és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne”.

A KTK közleménye szerint azonban a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat „a mai napig még csak kísérletet sem tett arra” hogy rendelkezésre álló összeget lehívja, sőt a Lánchíd felújítására vonatkozó tendert sem írta még ki. Veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Fővárosi Önkormányzat 8 hónapja halogatja a híd felújítását – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ. (MTI/PH)

Legnépszerűbb cikkeink