Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Orbán elpuffogtatja a pénzt” – A Jobbik az idei augusztus 20-ai tűzijáték eltörlését követeli

Létrehozva:

A szokásos látványosság költségeiből a Lánchidat újítanák fel.

„Követeljük a kormánytól, hogy az augusztus 20-ára szánt pénzt fordítsák a Széchenyi Lánchíd felújítására, és hagyjanak fel a felelőtlen gazdálkodás elvével, hisz a híd Magyarország számára csoda, jelkép és műalkotás egyben!”

Ezt két jobbikos képviselő,  Szilágyi György és Beleznay Zsuzsanna közölte.

„Felfoghatatlannak és felelőtlennek tartjuk a kormány azon cselekedetét, mely szerint több pénzt szánnak az augusztus 20-i rendezvényre, mint a Lánchíd felújítására. Ez a szemlélet jól mutatja az Orbán-kormány hozzáállását a nemzeti értékeink és kiemelkedő jelképeink megtartásához, hiszen a Lánchíd Budapest emblematikus jelképe” – áll a közleményben, amely szerint az ügy „arra is rávilágít, hogy Orbán Viktor mennyire nemzeti gondolkodású ember, hiszen

Széchenyi sem tűzijátékot rendezett, hanem kezdeményezte a Lánchíd felépítését, ezzel értéket teremtett, és nem elfüstölte, elpuffogtatta a pénzt”.

Szilágyi és Beleznay szerint „Orbán Viktornak sem durrogtatnia kellene, elég lenne visszavonnia egy hibás döntését, és az augusztus 20-ára szánt több mint 6,5 milliárdot fordíthatná – többek között – a Lánchíd felújítására.”

Korábban Karácsony Gergely kifogásolta, hogy a kormány 6 milliárd forintot szán a Lánchíd felújítására, miközben a tűzijátékra ennél félmilliárddal többet.

A főpolgármester azt kérte, legalább a Lánchíd környékén ne puffogtassanak, hogy ne romoljon tovább az építmény állapota. (PH)

Legnépszerűbb cikkeink