Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Betört a medve a boltba Tusnádon

Létrehozva:

Több ízben is medvéhez riasztották a csendőröket vasárnap és a hétfőre virradó éjszaka Tusnádfürdőn. Az egyik medve behatolt egy üzletbe, élelem után kutatva.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt 12 órában négy esetben volt szükség a csendőrök közbelépésére medve felbukkanása miatt.

  • Előbb egy nő jelezte a 112-es hívószámon, hogy egy anyamedve három boccsal betört az egyik helyi üzletbe. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, egy hegyi csendőr elkergette a nagyvadat, amely később visszatért, és ismét megkísérelt bejutni az üzletbe, de ezúttal is elkergették.
  • Nem sokkal ezután egy férfi szintén az egységes segélyhívószámon jelentette, hogy medvét látott a település központjában, később egy másik nő egy szemetes konténernél látott egy medvét.
  • Éjszaka pedig egy másik férfi jelezte, hogy egy anyamedve és három bocs van a garázsa előtt. Az állatokat mindegyik esetben visszakergették az erdőbe.

A csendőrség továbbra is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben medvét észlelnek, azonnal kérjenek segítséget a 112-es egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem. (Maszol.ro)

Legnépszerűbb cikkeink