Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Rémhírterjesztés miatt nyomozás indult az álmentős videó miatt

Létrehozva:

Rémhírterjesztés miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda azzal a videóval összefüggésben, amit vasárnap publikált közösségi oldalán az MSZP, és amiben egy magát mentőtisztnek kiadó nővel beszélgetett Kórozs Lajos, a párt országgyűlési képviselője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy rémhírterjesztés miatt feljelentést tesznek az azóta eltávolított videó miatt, amiben egy magát az egészségügyben dolgozónak bemutató nő arról beszélt, a kórházkiürítés idején tíz hazaküldött betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak. A beszélgetésben három esetet idéztek fel. Arra a kérdésre, hogy hivatalból vagy feljelentés útján indítottak-e nyomozást, az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nem válaszolt.

  • Németh Athináról, a nyilatkozó nőről kiderült, hogy semmilyen mentős nyilvántartásban nem szerepel.
  • Majd az is kiderült, hogy a videót Szalay Tamás Lajos, a Blikk, a Népszava és a Népszabadság egykori újságírója, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense, sajtósa készítette.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese szerda reggel annyit közölt, hogy az MSZP-ben egy kommunikációs stáb döntött a videó elkészítéséről. Kórozs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, aki a videóban a riporter szerepét töltötte be, azt írta :

Amennyiben az ápolást végző nő valóban nem az, akinek állította magát, és ezzel félrevezette a nyilvánosságot, úgy azzal kárt okozott a hazai közéletnek és az MSZP-nek, ebben az esetben

vállalnia kell a felelősséget.

Közben egy férfi arról írt a Facebookon, hogy ő évekkel korábban dolgozott együtt Németh Athinával annál a magán mentőcégnél, amely már napokkal ezelőtt cáfolta, hogy a nőnek köze lett volna hozzájuk. Dávid Ferenc, a Samaritanus Mentőszolgálat szóvivője az RTL Híradó kedd esti adásában azt mondta, hogy a mentőállomásunkon működik egy átmeneti szálló, amelynek pár évekig lakója volt Athina.

Azt azonban továbbra is cáfolta, hogy Németh Athinát valaha is ápolóként alkalmazták volna, „fizikailag is alkalmatlan lett volna a betegszállításra”, mondta. Hozzátette azt is, hogy a nő − a cég igazgatójának engedélyével − évekig lakott a mentőszolgálat telephelyén található szállásán, de 2012 környékén teljesen eltűnt. (Index)

Legnépszerűbb cikkeink