Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Trump azt mondja, nem menekült a bunkerbe, csak lement megnézni

Létrehozva:

Hogy milyen állapotban van. Mert ki tudja, mikor lehet szükség rá. Trumpról az a hír járta a hétfőn kitört zavargások idején, hogy biztonsági okokból levitték a Fehér Ház atombiztos bunkerébe.

Donald Trump sajtótájékoztatón tagadta az amerikai AP hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozó értesülését, miszerint a biztonsági óvóhelyre kísérték a tüntetések miatt. „Ez hamis hír” – fogalmazott, és elmondta, hogy nem kimenekítették őt, hanem a munkatársaival együtt megnézte a bunker állapotát.

Napközben mentem le, hogy megnézzem, mert ki tudja, mikor lehet szükség az igénybe vételére

– tette hozzá amerikai elnök.

Arra a kérdésre, hogy kérte-e a Fehér Ház melletti Lafayette térről a tüntetők eltávolítását, amikor hétfőn meglátogatta a részben kiégett Szent János templomot, az elnök nemmel válaszolt, és hozzátette, hogy „nem vetettek be könnygázt” a protestálók ellen.

Mark Esper védelmi miniszter szerdán tartott sajtókonferenciáján ugyancsak tagadta, hogy a Nemzeti Gárda használt könnygázgránátot és gumilövedéket a Lafayette téren. Trump hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Gárda és a szövetségi rendfenntartó erők mozgósítása a fővárosban, Washingtonban példa lehet más tagállamok és városok számára is, hogyan lehet az erőszakot megfékezni. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink