Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Matteo Salvini szerint Magyarország példakép

Létrehozva:

Orbán Viktor telefonjának kijelzőjén egy Matteo Salvininek 2020. május 26-án küldött üzenet / Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Rögtön a koronavírus-járvány utáni első tüntetésen hangzottak el a volt olasz belügyminisztertől a mondatok.

Az általa vezetett demonstráción, Róma belvárosában nyilatkozott az MTI-nek Matteo Salvini, az olasz ellenzéki Liga párt elnöke. E közben példaképnek nevezte Magyarországot.

A politikus az őt éltető tömeg közepén, zöld-fehér-piros színű szájmaszkját levéve azt mondta: „Tisztelet a magyar népnek és a kormánynak, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!”

„Magyarország veled van, Matteo!” – Orbán pixeles SMS-t küldött Salvininek, akiről ma döntött a mentelmi bizottság

A magyar miniszterelnök így reagált a volt olasz belügyminiszter ellen folyó eljárás mai részeredményére, ami egy menekülteket szállító hajó feltartóztatása miatt indult ellene. Az olasz parlament felsőházának mentelmi bizottsága nem támogatja, hogy megvonják Matteo Salvini szenátornak, a Liga párt vezetőjének mentelmi jogát az őt korábbi belügyminiszterként érintő újabb eljárásban, az Open Arms civilhajóval tavaly érkezett […]

Georgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke hangsúlyozta, ha „Európában változik valami, az az általunk képviselt és velünk szövetséges erőknek lesz köszönhető”.

A több mint hetven olasz városban megrendezett demonstráció központi helyszínén, a római Popolo téren óriási olasz zászlóval felvonuló tömeg Giuseppe Conte kormányfő lemondását és azonnali választásokat sürgetett.

Legnépszerűbb cikkeink