Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Júliusban tartják a Magyar Nagydíjat a Hungaroringen

Létrehozva:

Képünk illusztráció / forrás: Shutterstock

A hónap harmadik hetében már Magyarországon lesz a Formula–1 futam.

A jelenlegi tervek szerint csak zárt kapuk mögött, de lesz Formula1, amit a koronavírus-járvány miatt csak júliusban indítanak el írja az MTI. Az első két hétben az osztrák Spielbergben a Red Bull Ringen két versenyt is tartanak, majd onnan a csapat Magyarországra utazik. Július 19-én, a Hungaroringen folytatódik a verseny.

A mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britanniában két egymást követő hétvégén is rajthoz állnak majd az autók. Szeptember elejéig Spanyolországban, Belgiumban és Olaszországban folytatódik majd a nagy futam.

Az F1 vezetése 10 csapattal, partnerekkel és az országok illetékes hatóságaival egyeztetve hozta létre az új, korábbiaktól eltérő naptárat, ami lehetőséget ad a versenyek biztonságos megrendezésére.

A naptár többi időpontját a koronavírus-járvány terjedése miatt csak a következő hetekben fogják tisztázni. A sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media reményei szerint 15-18 futamra sor kerülhet a mostani idényben, amely decemberben érhet véget.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a hungaroring.hu-n olvasható közleményben azt mondta, végig rugalmasan álltak hozzá az egyeztetésekhez, mert a pálya készen áll, bármikor lehet rajta versenyt rendezni, és mindenképpen szerették volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A futam eredetileg augusztus 2-i dátummal szerepelt a 2020-as naptárban.

Legnépszerűbb cikkeink