Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Tüntetések kezdődtek Minneapolisban, ahol rendőri brutalitás végzett egy afroamerikaival

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Luigi Morris / Shutterstock.com

Egy rendőr addig térdelt egy gyanúsított nyakán, amíg az meg nem fulladt. Az akcióról videó is készült, és a járókelők is kérlelték a rendőröket, hogy hagyják abba, de nem tették. A tüntetők a rendőrörsöt is legraffitizték.

Százak gyűltek össze abban a minneapolisi kereszteződésben, ahol a 46 éves, megbilincselt, afroamerikai George Floydot kegyetlen módon megölte egy rendőr, írja a 444.hu.

A tömeg rendőrautókra támadt, legraffitizték azt a rendőrörsöt, ahonnan az akcióban részt vevő négy rendőr elindult, a rendőrség pedig könnygázt és gumilövedékeket is bevetett ellenük.

A város polgármestere közben bejelentette, hogy azonnali hatállyal kirúgták azt a négy rendőrt, akiknek az ügyben belső vizsgálat és nyomozás is indult.

A rendőröket termékhamisítás gyanúja miatt hívták ki egy autóhoz. Az akcióról készült közlemény szerint Floydot a kocsi tetején ülve találták, azt gyanítva, hogy valamilyen hatás alatt áll és a férfi kezdetben fizikailag ellenállt a rendőri intézkedésnek.

De fegyvere nem volt, és már hátrabilincselt kézzel, arccal lefelé feküdt a földön, amikor az egyik rendőr rátérdelt a nyakára és legalább öt percen keresztül úgy maradt. A férfi többször szólt, hogy nem kap levegőt és kérlelte a rendőrt, hagyja abba. Az akció során járókelők is összegyűltek, ők is kérték a rendőrt, hogy fejezze be. A rendőr kollégái is tétlenül végignézték az akciót.

Az eseményről videó is készült, ami mindezt bizonyítja, és azóta bejárta a netet.  A videó itt található, de csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A rendőr végül addig térdelt a fekete férfi nyakán, míg az mozdulatlanná nem vált. A halálát később, a kórházban állapították meg.

Legnépszerűbb cikkeink