Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Megvan a szükséges aláírás, az Alkotmánybírósághoz fordul Szél Bernadett a gödi einstand ügyében

Létrehozva:

Összegyűlt a kellő számú aláírás, az ellenzék megtámadhatja a különleges gazdasági övezetek kialakítását az Alkotmánybíróságon.

„Összegyűjtötte a szükséges számú aláírást a parlamenti ellenzék, így utólagos normakontroll indítvánnyal az Alkotmánybírósághoz fordulhatunk a különleges gazdasági övezetekről és a gödi különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló kormányrendeletek alaptörvény-ellenessége ügyében”, írja Facebook oldalán Szél Bernadett független képviselő.

Az Alkotmánybírósághoz fordulás pedig minden nemzetközi fellépés előszobája, hangsúlyozza Szél.

A gödi különleges gazdasági övezet kijelölésével egyik pillanatról a másikra több száz millió forintos adóbevételtől és értékes ingatlanoktól fosztották meg az ellenzéki vezetésű várost mindenfajta felkészülési idő, kártalanítás vagy jogorvoslat nélkül, emlékeztet a politikus.

A különleges gazdasági övezet fogalmát a kormány a rendeleti kormányzás idején alkotta meg, de törvényben kiterjeszti a békeidőkre is. Süli János paksi bővítésért felelős miniszter árulta el, hogy a kormány ott alkalmazza ezt az eljárást, ahol települések miatt nem halad jól a kormány által eldöntött beruházás.

Szél Bernadett teljes bejegyzése itt található:

Legnépszerűbb cikkeink