Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Két hónap után térhetett haza Novak Djokovic teniszező Spanyolországból

Létrehozva:

Szerencsésnek mondja magát a szerb sportoló, mert a karantén alatt végig tudott edzeni. 

Testvérét ment meglátogatni családjával még márciusban a spanyolországi Marbellába Novak Djokovic, de a koronavírus-járvány kitörése miatt az andalúziai üdülőhelyen rekedt, írja az MTI.

„Mindennap tudtam edzeni, mert a bérelt házunkban volt teniszpálya is. Ugyanakkor nem posztoltam videókat onnan, hogy ne bosszantsam fel azokat a játékostársaimat, akiknek nem volt erre lehetőségük. Mindenesetre remek formában vagyok” – jelentette ki a 33 éves játékos miután hazatért.

Korábban a svájci Roger Federer azt mondta, nincs kedve edzeni, mert még sokára lehet emberek előtt játszani, ő pedig nem szeretne üres lelátók előtt pályára lépni.

A profi tenisz a férfiak és a nők mezőnyében is március óta szünetel, és július végéig biztosan nem rendeznek tornákat. Ennek ellenére az idén 18/0-ás meccsmérleggel büszkélkedő Djokovic a járvány miatti kényszerszünetben teniszversenyeket szervez a Balkán-régióban.

A meghívásos Adria Tour június 13-án kezdődik Belgrádban, és július 5-én ér véget Szarajevóban. Djokovic az összes helyszínen pályára lép, többek között az osztrák Dominic Thiemmel, a bolgár Grigor Dimitrovval és a német Alexander Zverevvel is találkozik.

Legnépszerűbb cikkeink