Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Gajda Péter magától nem fog senki ellen vagyoni vizsgálatot indítani

Létrehozva:

Gajda Péter / Kép forrása: Gajda Péter hivatalos Facebook oldala

Magától nem fog senkit megvizsgáltatni Gajda Péter a XIX. kerület polgármestere, akit a vagyonnyilatkozó bizottság élére neveztek ki. Mégis volt, akinek a körme alá nézett.

Gajda Péter a 24.hu-nak adott hosszú interjújában beszélt a fővárosi Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottsági kinevezéséről, amelyre az MSZP javaslatára Karácsony Gergely kérte fel. Mint fogalmaz a posztot „nem jó szívvel és nem boldogan” vállalta el. Szerinte két út volt előtte: az egyik ha nem vállalja el a posztot, amivel azokat az állításokat támasztotta volna alá, amivel vádolják, ha elvállalja, akkor felhördülés lesz. Elmondta azt is, hogy mást nem tudtak volna felkérni, ugyanis csak neki nem volt éppen hasonló posztja.

Az új posztjával kapcsolatban Gajda elmondta, hogy a mostani lejárató kampányt már korábban többször is megélte, és hitelesnek tartja magát a posztján.

Gajda elmondta azt is, hogy ha gyanús vagyonnyilatkozatokat talál, akár párttársai esetben, akkor is a hatályos jogszabályok értelmében fog eljárni. Hozzátette: magától nem fog senki ellen vizsgálatot indítani, csak akkor ha bejelentés érkezik hozzá.

Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselővel szemben viszont kért vizsgálatot, aki nagy értékű családi házban lakik, egy luxusterepjáró van az udvarában, és egy videofelvételen a kezében fehért port tartalmazó zacskót lóbálva azt mondta, „hülye, ha valaki nem keresi meg az évi százmilliót”.

Gajda szerint Lacknernek nem a képviselői fizetés jelenti az egyetlen bevételét, továbbá

„négygyermekes édesapaként igénybe vehette mindazokat a családi kedvezményeket, amiket Orbán Viktor és a kormány biztosít neki.”

Kránitz Krisztián fizetésének megduplázása is felmerült a beszélgetésben, amit Lackner Csaba „megjósolt” egy hangfelvételen. A polgármester szerint ez nem volt titok, „hiszen az MSZP döntése értelmében a baloldali megállapodás alapján két körzetet adtunk át Kispesten, ebből az egyik Kránitz Krisztiáné volt. Tehát ez még a Fidesz előtt is ismert volt.” Ahogy az is, hogy Kránitzot kompenzálni fogják.

Hozzátette: „az pedig nem elvárható, hogy egy sok százmillió forintos vagyonért felelős vezető bruttó 500 ezer forintot keressen, azután, hogy a képviselői fizetésétől megfosztjuk.”

Gajda kijelentette azt is, hogy nem keresi meg az évi 100 millió forintot.

Legnépszerűbb cikkeink