Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A Fidesz is kéri a kormányt, lépjen, hogy mielőbb eltűnjenek az egyszer használatos műanyagok

Létrehozva:

A kormány korábban visszavonta a már parlament előtt lévő törvényjavaslatot az egyszer használatos műanyagok használatának tiltásáról – a Fidesz frakciója most ezt a lépést bírálja.

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon „a lehető leghamarabb megszabadulhassunk” az egyszer használatos műanyagoktól, könnyen újrahasználható és újrahasznosítható termékekkel váltva fel őket – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez is eljuttatott pénteki videonyilatkozatában. Böröcz László hangsúlyozta: a környezet védelme és megóvása mindannyiunk közös érdeke és felelőssége. A klímaváltozás pedig tény, amelyhez alkalmazkodni kell – tette hozzá.

„Ebben a küzdelemben fontosnak tartjuk, hogy megszabaduljunk a környezetünket súlyosan terhelő, egyszer használatos műanyagoktól” – mondta a fideszes képviselő. Kiemelte ugyanakkor, hogy a jelenlegi járványhelyzetben hasonlóan fontos cél a munkahelyek megtartása is. Ezért olyan megoldást kell találni, amely segíti az érintett cégek technológiai átállását és az ott dolgozók munkahelyének megőrzését is – közölte Böröcz László.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink