Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Borult idő vár ránk a hétvégén

Létrehozva:

Kép Forrása: Shutterstock

Szombaton és vasárnap is borult idő lesz, többfelé eső is eshet, maximum 22-24 fok lesz mindkét nap folyamán.

Nem lesz különösebben kegyes az idő velünk a hétvégén, Nógrád megyében még akár fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet, mint ahogy történt ez péntekre virradó éjszaka Zabaron is, ahol megdőlt a hidegrekord.

Megdőlt a hidegrekord, Zabaron -3 fok volt az éjjel

A Nógrád megyei településen hidegebbet mértek, mint 68 éve bárhol az országban. A derült, száraz időnek és a nyugalomba jutó hideg levegőnek köszönhetően mélyre süllyedt a hőmérséklet a hajnali órákra, írja az idokep.hu. Bár talaj mentén több helyen is előfordult gyenge fagy, légköri fagy inkább csak északon, a fagyzugos völgyekben fordult elő.

 

Szombaton kezdetben keleten még kevés lesz a felhő, majd ott is befelhősödik, országszerte erősen felhős idő lesz a jellemző. Napközben nyugaton és középen, estétől keletebbre is lehet eső, zápor, illetve a Dunántúlon helyenként viharos széllökésekkel, esetleg felhőszakadással kísért zivatarok is kialakulhatnak. A keleti, délkeleti szél olykor megélénkül. Késő este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között, északkeleten 5 fok alatt alakul, de a fagyzugos helyeken légköri fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 24 fok között valószínű.
Vasárnap reggelre erősen felhős idő lesz többfelé esővel, záporral, főként délkeleten néhol zivatarral, majd északnyugat felől gyorsan felszakadozik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő lesz, és már csak helyenként lehet záporeső. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel és délelőtt viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Legnépszerűbb cikkeink