Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az unoka – az Oscar-díjas Deák Kristóf egy irodista jófiú különös bosszújáról forgatja első nagyjátékfilmjét

Létrehozva:

Több mint 721 milliós támogatás, személyes történet – jövőre mutatkozik be a moziközönségnek a Mindenki rendezője egész estés filmmel.

Deák Kristóf, a Mindenki című élőszereplős rövidfilm Oscar-díjas rendezőjének első nagyjátékfilm-terve Az unoka munkacímet kapta, a forgatókönyvet is a rendező jegyzi, ősszel pedig kezdődhetnek a forgatások – írja a filmhu.

„Az unoka története nagyon személyes nekem. Az érdekel, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi »jófiú« akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe kezdjen, igazságot szolgáltatva a szeretteinek” – mondta a portálnak Deák Kristóf. A film egy különös bosszút dolgoz majd fel.

Főhőse egy szelíd, jólnevelt irodista, aki elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lett.

Az unoka operatőre Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf a Mindenkit is forgatta. A rendező 2017-ben vehette át az élőszereplős rövidfilmért járó Oscar-díjat, a szoborból kettő járt, a másikért Deákkal együtt Udvardy Anna producer ment fel a színpadra, azonban Udvardy Anna egy évvel ezelőtt meghalt.

Az unoka producere Zákonyi S. Tamás lesz, aki legutóbb a 2018-as BÚÉK-ot készítette, előtte a Szabadság, szerelem producere volt, a München című Spielberg-film forgatásán pedig a magyar stábot vezette a budapesti munkálatok során. A gyártást 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

Hamarosan kezdődik a szereplőválogatás, a 40 napos forgatás nyár végén, kora ősszel indulhat,

a film a tervek szerint 2021 őszén már a mozikban és a nemzetközi fesztiválokon lesz látható.

Legnépszerűbb cikkeink