Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Pisztolyt fogott a hívekre a pap

Létrehozva:

Fotó: Szent Ambrus plébánia, Detroit / Facebook

És szentelt vízzel lespriccelte a húsvéti sonkát. A detroiti Tim Pelc atya szokatlan megoldáshoz nyúlt a szociális távolságtartás miatt.

A katolikus egyházban szokás a húsvéti ételszentelés. A 40 napos böjt utolsó napján, nagyszombaton a hívek beviszik a templomba azokat a kajákat, amiket Jézus feltámadásának megünneplésére készítettek: sonkát, egyéb húsételeket, tojást, kalácsot ‒ tulajdonképpen a komplett húsvéti menüt.

Ezt a szokást ‒ az ételszentelést ‒ a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedések ellenére mindenképpen meg akarta tartani még április közepén ‒ mikor máskor, húsvétkor ‒ egy amerikai pap, Tim Pelc atya, aki Detroitban

egy vízipisztollyal oldotta meg, hogy a szenteltvíz elérje célját, általa az étel megszenteltessék, és a vírus se terjedjen.

A pap megoldása megfelelt a szociális távolságtartás követelményeinek, és a munkáját is el tudta végezni. Az már más kérdés, hogy közben mostanra világhírű lett. Hiszen mégis csak egy fegyvernek látszó tárggyal lövöldözött be az elé járuló hívek autójának ablakán, az anyósülésen kisdedként védelmezett húsvéti sonkára.

 

Legnépszerűbb cikkeink