Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

A Jobbik felszólította Varga-Damm Andreát, hogy adja vissza a mandátumát

Létrehozva:

A Jobbik vezetősége, az élen Jakab Péter pártelnökkel / Forrás: Jakab Péter/Facebook

Az ő javaslata alapján szavaztak tévesen az állami megfigyelőrendszerről szóló törvény mellett. Ha nem adja, kizárják a pártból.

Tévedésből szavaztak igennel a Jobbik képviselői kedden a parlamentben az állami megfigyelőrendszert is magába foglaló salátatörvény mellett. Az egyetértést a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnöke, Varga-Damm Andrea javasolhatta.

A Jobbik közleményében az áll: tudják, hogy a parlamenti kétharmaddal rendelkező Fidesz elfogadta volna a salátatörvénybe rejtett paragrafusokat nélkülük is, tehát a szavazataik nem befolyásolták a konkrét döntést. De a Jobbik frakciója, ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt, sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához.

Szerdán délután, a Jobbik elnökségi ülésén került terítékre a képviselő ügye, aminek ezt lett az eredménye:

„A Jobbik összevont elnöksége felszólítja Varga-Damm Andreát, hogy 24 órán belül adja vissza a mandátumát! Amennyiben ő ennek nem tesz eleget, akkor az ellenzéki párt frakcióvezetése kezdeményezi Varga-Damm Andrea kizárását a Jobbik frakciójából” – írják a közleményükben.

Legnépszerűbb cikkeink