Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

42 nap és 1600 km hánykolódás után ért partot egy elsodrodó halászcsónak

Létrehozva:

Képünk illusztráció / forrás: Shutterstock

Az Ebeye-szigettől egészen Namolukig sodorta őket az óceán. Hárman voltak a hajón, ketten érkeztek meg.

Negyvenkét napnyi hánykolódás után ért partot csütörtök reggel két Marshall-szigeteki férfi egy apró csendes-óceáni atollon, ám harmadik társuknak egyelőre semmi nyoma – közölték az illetékes hatóságok. A túlélők csónakja Namolukban, a Mikronéziai Szövetségi Államok legkisebb atollján ért partot, 1600 kilométerre az Ebeye-szigettől, ahonnan április 2-án útnak indultak.

„Mindketten legyengült és lesoványodott állapotban vannak, ahogy az várható is, ha az ember 40 napon át hánykolódik a nyílt vízen” – mondta Jack Niedenthal, a Marshall-szigetek egészségügyi minisztere, hozzátéve, hogy jelenleg nem tud további információkkal szolgálni az üggyel kapcsolatban. A két férfit Godfrey Capelle-ként és Thomas Benjaminként azonosították, a harmadik férfiról, Junior Joramról, aki állítólag szintén velük volt induláskor, egyelőre nem tudni semmit.

A három férfi halászni indult, ám a csónakjuk motorja meghibásodott és az erős szelek, valamint a háborgó tenger miatt kisodródtak a Kwajalein-atoll lagúnájából. Az amerikai hadsereg, a partiőrség és a Marshall-szigeteki hatóságok is részt vettek a keresésükben, ám nem jártak sikerrel.

(Nyitóképünk erősen illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink