Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Szeptemberben már bejegyzett orosz koronavakcina lehet

Létrehozva:

Oroszországban hét vakcinát fejlesztenek párhuzamosan.

Júniusban befejezi a prototípusok preklinikai tesztelését, szeptemberben pedig be is kívánja jegyeztetni a Covid–19-fertőzés elleni vakcináját a novoszibirszki Vektor intézet – jelentette be Rinat Makszjutov, a novoszibirszki állami kutatóközpont vezérigazgatója.

„Júniusban befejezzük a vakcina hatékonyságának és biztonságosságának kész gyógyszer formájában történő preklinikai tesztelését olyan minimális mennyiségben, amely elegendő lesz ahhoz, hogy 300 önkéntesen áttérjünk a klinikai tesztelés első és második fázisára” – mondta Makszjutov. Oroszországban egyébként legkevesebb hét vakcina fejlesztése folyik a koronavírus ellen – írja az MTI.

Oroszországban egy nap alatt 9974-gyel 252 245-re nőtt az igazolt Covid–19-fertőzöttek száma a csütörtökön nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint. Az új esetek 40,6 százaléka tünetmentes. A május 9. óta csökkenő napi növekmény május 2. óta először nem érte el a 10 ezret, aránya pedig rekordalacsony, 4,1 százalékos volt. A fertőzés terjedésének együtthatója (azon személyek száma, akiket egy Covid-beteg megfertőzött a karanténba zárása előtt) először csökkent 1 alá. Az aktív esetek száma 196 410. A halálozások száma 93-mal 2305-re, a gyógyulásoké 8827-tel 53 530-nőtt országos szinten.

Legnépszerűbb cikkeink