Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Veronai baleset: Kifizeti a biztosító a kártérítési összegeket

Létrehozva:

Megállapodás született a biztosító és a veronai buszbaleset érintettek, valamint családtagjaik között. A Grupama 1,89 milliárd forintot fizet ki a károsultaknak.

A Grupama kezelte annak a busznak a gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését, amely még 2017. január 20-án szenvedett balesetet az olaszországi Veronánál – írja az MTI. A busz a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárait és diákjait szállította, a balesetben összesen 17-en veszítették életüket.

A biztosító cég hangsúlyozza, hogy kiemelt figyelmet fordított az esetre, már a kárrendezés legelső szakaszában kárelőlegeket fizetett az érintetteknek, a felmerült költségek és dologi károk rövid időn belüli rendezésén túl. Hozzátették, hogy folyamatos aktív kapcsolatot tartottak az érintettekkel, és családjukka, és együttműködtek a hatóságokkal is.

Elmondták azt is, hogy a biztosítás kifizetése azért vett igénybe ilyen sok időt, mivel ez a magyaar biztosítási szakma egyik legkomplexebb káresete. Az összes kárigény felmérése, valamint az érintettekkel, illetve az olasz és magyar jogi képviselőikkel történő egyeztetések a kártérítési összeg lehető legkörültekintőbb felosztásáról, hosszú időt vett igénybe. Végül minden érintettel sikerült megegyezniük, és bár a tragédia körüli teljes körű kivizsgálás és a felelősök keresését célzó büntetőper még mindig nem zárult le a cég kifizette a kárigényeket.

A Groupama Biztosító a személyi sérüléses károkra vonatkozóan – a már korábban átutalt előlegekkel, kártérítési összegekkel és sérelemdíjakkal együtt – összességében a jogszabály által meghatározott maximális kártérítési összeget, 1,89 milliárd forintot fizet ki.

Legnépszerűbb cikkeink