Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Vége az OB I-es egri vízilabdacsapatnak, a polgármester a kormányt és a csapatot okolja

Létrehozva:

Kép forrása: Egri Vízilabda Klub / Facebook

Az Eger játékosait már március végén szélnek eresztették. A város nem utalta még át a szokásos támogatást, Mirkóczki Ádám polgármester szerint a forráselvonások miatt. A klub így fizetésképtelenné vált és mindenkit elküldött.

Régóta lehetett hallani, hogy az Eger vízilabdacsapata anyagi problémákkal küzd. Szécsi Zoltán ügyvezető elnök most a vlv.hu-val azt közölte:

az Egri Vízilabda Kft. a korábban minden április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált, ezért minden alkalmazottunkat elküldtük rendkívüli felmondással. Március 31-gyel minden játékosunk szerződését is megszüntettük.

Az Egri Vízilabda Kft vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik.

A cél, hogy a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klub mentesüljön a 100 százalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól, mondta Szécsi.

Az is kérdés, hogy a hazai első osztályban játszó Eger indul-e a következő bajnokságban, ezt Szécsi sem tudta megmondani.

Mirkóczki: a forráselvonások miatt még nem utaltunk

Lapunk elérte Mirkóczki Ádámot, Eger jobbikos polgármesterét. Mirkóczki azt mondta: február végén fogadták el a város 2020-as költségvetését, amelyben fillérre ugyanannyi támogatást ítéltek meg az egri vízilabdacsapat számára, mint előző években.

De amikor a támogatást átutaltuk volna, éppen akkor ütött be a járvány miatti válság. A többi sportklub sem kapta meg a 2020-as támogatást.

Csak a gépjárműadó, idegenforgalmi adó elvonása miatt 450 millió forintot veszített Eger, ami miatt mindent újra kellett gondolni. De eddig mindent egybevetve már 2,7 milliárd forint a mínusz,

mondta Mirkóczki. Az önkormányzatnak pedig a kötelező feladatait is el kell látnia (óvodák, bölcsődék fenntartása, stb.), a vízilabdacsapat azonban nem tartozik ezek közé.

Mirkóczki azt is hangsúlyozta: az önkormányzat nem tulajdonosa az Egri Vízilabda Kft.-nek, csak támogatója a klubnak eddig. 

Mirkóczki szerint egyébként a kialakult helyzet okai elsősorban a klub felelőtlen gazdálkodásában keresendők. A polgármester szerint mintegy 70 millió forint plusszal vette át a klubot Szécsi Zoltán tavaly, szerinte kérdés, mi lett ezzel a pénzzel.

Ezt a felelősséget nem vesszük át. De ha valóban igaz, hogy a klub fizetésképtelenné vált, akkor elsősorban azzal a 300 gyerekkel kell foglalkozni, aki itt sportol, nekik továbbra is biztosítani kell a lehetőséget.

Áprilisban az OSC, egy másik nagy múltú, elsőosztályú vízilabdacsapat is bedőlt, mert a szponzor nem fizetett tovább.

Legnépszerűbb cikkeink