Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Klopfolóval vert szét parkoló autókat egy egri férfi

Létrehozva:

Egy konyhai klopfoló volt a fegyvere annak az egri rongálónak, akik kocsikat és ATM-eket tört össze.

Klopfolóval verte szét az autókat egy férfi Egerben. Az Egri Járási Ügyészség többrendbeli rongálás miatt emelt vádat egy egri fiatalemberrel szemben – írja a HEOL.

A nyomozás során kirendelt pszichiáter szakértő megállapítása szerint súlyos személyiségzavarral küzd az elkövető, ami azonban nem zárta ki a beszámítási képességét a terhére rótt cselekmények vonatkozásában. Ezért büntethető, de elmeállapotát a büntetés kiszabása során figyelembe kell majd venni – tudatta dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A férfi nem csak klopfolóval, hanem bombával is fenyegetőzött

A vádirat kilenc vádpontban sorolja fel a terhelt által elkövetett bűncselekményeket, melyek között a rongálások mellett több garázdaság, egyedi azonosító jellel visszaélés, valamint közveszéllyel fenyegetés is szerepel. A bűncselekmények sora 2021 októberében vette kezdetét. A vádlott ekkor Egerben, a Líceum épülete melletti parkolóban minden ok nélkül, pusztán a károkozás kedvéért letörte egy gépkocsi visszapillantó tükrét, majd kihajlította annak valamennyi ablaktörlő lapátját. Ez a magatartása egyben arra is alkalmas volt, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen – írja az Eger Hírek. 

A férfi még aznap hasonló módon megrongált egy másik parkoló járművet a Töviskes téren. Decemberben ugyan ezt tette három kocsival a Kallómalom úton, azzal a különbséggel, hogy akkor a sértettek autóiról a rendszámtáblákat is leszaggatta.

2022 őszén a vádlott ismét munkához látott a megyeszékhelyen, ahol újabb három parkoló autóról tépte le a rendszámot, miközben kettőnek az ablaktörlőit is tönkre tette, egynek pedig letörte a visszapillantó tükreit. Mikor ezzel végzett, fogott egy húsklopfolót, és azzal beverte az egyik, már megrongált jármű szélvédő üvegeit, valamint a hátsó lámpáit. Ezzel a klopfolóval a várost járva több utcai bankautomata kijelzőjét is megrongálta, amivel összesen 850 000 forint kárt okozott.

2022. november 26-án a férfi azzal fejelte meg addigi bűneit, hogy kora délután telefonon hamis bejelentést tett a 112-es segélyhívó számra arról, hogy bomba van az egyik egri nagyáruházban, ami hamarosan fel fog robbanni. A hívás nyomán gyorsan azonosítani tudta őt a rendőrség, a fenyegetés hamis voltára így perceken belül fény derült, ezért az áruházat végül nem kellett kiüríteni – közölte portálunkkal Dr. Konkoly Thege László a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő ügyésze.

A járási ügyészség a vádiratában főbüntetésül végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt indítványozott az elkövetővel szemben.

Emellett a vádhatóság indítványt tett a terhelt pártfogó felügyeletének elrendelésére, és arra is, hogy a bíróság kötelezze őt nagyobb összegű kártérítés megfizetésére.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

Legnépszerűbb cikkeink