Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Egy órával hamarabb érhetünk Sátoraljaújhelyről Budapestre

Létrehozva:

Forrás: MÁV Facebook

A vasúttársaság az óraátállítással együtt reformokat vezetett be, és új járatot is indított.

Vasárnaptól új járatokat és sűrűbb indulásokat kínál a MÁV Piliscsaba és Rákos között, valamint az egri, a sátoraljaújhelyi, illetve a Debrecen és Püspökladány közötti vonalon – közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.

A budapesti külső körvasúton tesztjelleggel új vonat közlekedik vasárnaptól a hétvégén óránként Óbuda és Rákos, munkanapokon félóránként Piliscsaba és Rákos között. Az új vonal az S76-os jelzést kapta, és alacsonypadlós vonatok fognak közlekedni rajta. A járatok megállnak az Újpalota elnevezéssel létesített megállóhelyen, a Drégelyvár utcai felüljáró közelében, ahonnan átszállási lehetőséget biztosítanak a 7, 7E, 8E, 108E, 133E, 277-es buszokra. Az S76-os vonat menetideje Piliscsaba és Rákos között 47 perc, Budapesten belül az Óbuda és Rákos közötti távot 17 perc, az Újpest és Újpalota közötti szakaszt 7 perc alatt teszik meg.

Eger és Budapest közt reggel 5 és este 8 óra között óránként indulnak interrégiós járatok alacsonypadlós FLIRT motorvonatokkal, melyek gyorsvonati pótjegy nélkül vehetők igénybe.

Sátoraljaújhely és Budapest között napi egy új, közvetlen InterCity vonatpár közlekedik,

csaknem egy órával csökkentve a korábbi leggyorsabb menetidőt.

A sebesvonatok helyét a Füzesabony és Sátoraljaújhely közötti személyvonatok, valamint az egri interrégiós járatok vették át.

Püspökladány és Debrecen között sűrűbben, 15, illetve 30 percenként indulnak a vonatok a reggeli csúcsidőben.

Legnépszerűbb cikkeink