Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Épp célpontokat keresett egy Barcelonában letartóztatott terrorista

Létrehozva:

Terrortámadásra készülő dzsihadistát vettek őrizetbe Barcelonábang. A férfit négy éve folyamatosan radikalizálta az Iszlám Állam, a korlátozások alatt aktiválta magát.

Mielőtt rajtaütöttek a marokkói állampolgárságú férfin, már jó ideje figyelték a nyomozók, tudták, hogy legalább négy éven át radikalizálta az Iszlám Állam, folyamatos kapcsolatban állt velük.

A koronavírus miatti korlátozásokat akarta kihasználni, és spanyol célpontokat keresett a katalán fővárosban, hogy merényletet hajtson végre

– közölték a csendőrök. A koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások bevezetését követően figyeltek fel viselkedésének „szembetűnő és aggasztó” változására, ezért döntöttek elfogása mellett.

Az akciót nemzetközi támogatással, a marokkói hatóságok és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közreműködésével hajtották végre.

Spanyolországban 2017. augusztus 17-én és 18-án hajtottak végre dzsihadista támadást. A barcelonai és cambrilsi gázolásos merényletekben tizenhatan meghaltak, és több mint 150-en megsérültek, köztük egy magyar állampolgár is.

Legnépszerűbb cikkeink