Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ahol Orbán dönti el, mi az álhír, ott Weinstein lehet a nőjogi ombudsman

Létrehozva:

A magyar miniszterelnököt Hannibal Lecterként ábrázolták a német közszolgálati televízióban.

Magyarországi kitérőt tett a német közéleti humor legjobb műsorának tartott Heute Show péntek esti adása – szúrta ki a hvg.hu. Orbán Viktor és kormánya a kínai vezetéssel és a török Erdogan autokrata rendszerével került egy műsorrészbe. A ZDF-en sugárzott, üres nézőtér előtt rögzített péntek esti Heute Show-ban külön részt szenteltek az autokráciák működésének a világjárvány idején.

Ahol Orbán dönti el, mi az álhír, ott Weinstein lehet a nőjogi ombudsman

– mondja a műsorvezető az álhírek terjesztésének új büntetőjogi szabályozásáról, miután a magyar helyzetet bemutató részt egy híradórészlettel felvezették. Ezt követően a műsorvezető elmagyarázza a rendeleti kormányzást, majd kitér az európai reakciókra. Ekkor jelenik meg a műsorvezető mögött a montázs, amelyben Clarice Starling FBI-ügynököt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke alakítja, Orbán Viktor pedig a lekötözött, maszkkal ártalmatlanná tett Hannibal Lecter.

Welke elmagyarázta, hogy az Orbán-kormány továbbra is kapja az uniós pénzeket, az Európai Néppárt továbbra sem szánta rá magát a Fidesz kizárására, a bizottság pedig tétlenkedik.

Az autokráciákkal foglalkozó műsorszegmens kezdetét a webes videón pont jelöli, és 18:33-nál kezdődik:

heute-show vom 1. Mai 2020

Oliver Welke berichtet über Maskenpflicht, Rezession, die tolle Tracing-App, den weit entfernten Schulalltag und autoritäre Tendenzen

Legnépszerűbb cikkeink