Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Aki Budapestről vidékre megy, szabálysértést követ el

Létrehozva:

Kiss Róbert rendőrezredes beszélt erről az Operatív Törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

A hétvégén mindig többen szegik meg a kijárási korlátozásokat: az elmúlt 24 órában 1730 intézkedésre volt szükség emiatt, 844 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 399 esetben feljelentést tettek, március 28-a óta összesen 42393 intézkedés történt − számolt be Kiss Róbert rendőrezredes.

Hozzátette: hatósági házi karanténból 1145-öt rendeltek el az elmúlt 24 órában, és 10754 összesen. A szabályok megszegése magas volt az elmúlt napon, összesen 59. Kiss kiemelte, hogy Bács-Kiskun megyében volt a legtöbb szabályszegés, Vaskútnál külföldi vendégmunkások csoportosan szegték meg a házi karanténra vonatkozó korlátozást, mindenkivel szemben feljelentést alkalmaztak a rendőrök.

A határforgalommal kapcsolatban az ezredes elmondta, hogy május 4-től Tornanádaskánál, Bánrévénél és Vámosszabadinál is változások lesznek. Tornanádaskánál a 3,5 tonnát meg nem haladó járművel 6−18 között lehet átlépni, Bánrévénél a magyarországi úticéllal rendelkező, V4-országokból érkező teherautók beléphetnek, illetve Vámosszabadinál közös magyar-szlovák határellenőrzés lesz.

Szabálysértés követ el, aki vidéken élő családtagjait látogatja meg Budapestről, vagy Pest megyéből − zárta az alezredes. Tehát aki arra készült, hogy virágot visz édesanyjának vidékre anyák napja alkalmából, az lehetőleg ezt most mégse tegye.

Legnépszerűbb cikkeink