Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbánt bádogdiktátornak nevezte a Bloomberg, Kovács Zoltán kiakadt

Létrehozva:

Véleménycikkre írt válaszlevelet, amit csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Andreas Kluth, a szombati, A koronavírus rávilágított az EU növekvő irrelevanciájára című véleménycikkében „bádogdiktátornak” nevezte Orbán Viktort, aki szerinte „kasztrálta az ellenzék, a bíróságok és a sajtó nagy részét”, és rendeleti kormányzás bevezetésére használta fel a koronavírus-járványt – emlékeztetett levelében Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács szerint Kluth nem említette, hogy számos más európai uniós tagállam rendkívüli állapotot vezetett be, egyes kormányok pedig sokkal nagyobb hatalmat ragadtak magukhoz, mint Orbán Viktor ideiglenes jogkörei. Példaként felhozta a németeket, a svájciakat és a spanyolokat, majd hozzátette, hogy egyik ország újságírója sem meri bádogdiktátornak nevezni a vezetőket.

„Kluth egyúttal figyelmen kívül hagyja azt a kényelmetlen tényt, hogy ezek a rendkívüli intézkedések népszerűek a magyarok körében, és csaknem 60 százalékuk véli úgy, hogy meg kellene hosszabbítani őket a világjárvány végéig” – írta levelében az államtitkár.

Kovács Zoltán megjegyezte azt is, hogy a magyar kormány intézkedéseinek eredményességét Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője is elismerte.

Legnépszerűbb cikkeink