Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Lehetett volna kevesebb” – először szólalt meg a Kína-kritizálásért eltiltott gyorskorcsolyázó

Létrehozva:

Fotó: Fiák Blanka

Két rossz szót írt ki Instagramra Burján Csaba, később elnézést kért, de hiába, egy évre eltiltották. Most a köztévén elmondta, meglepte a büntetés mértéke, most is túlzásnak érzi. 

„Kicsit meglepett a döntés, valamivel enyhébbre számítottam. Mindenki kicsit a saját igaza felé húz. Ha minden szempontot megvizsgálunk, akkor valahol igazságos, valahol nem. Ezt el kell fogadni, persze, az én részemről mindig bennem lesz, hogy lehetett volna kevesebb” – ezt mondta a közmédiának Burján Csaba gyorskorcsolyázó, akit egy évre tiltott el a szövetség a versenyzéstől amiatt, mert egy Instagram-bejegyzésben bírálta a kínai reptéri állapotokat, a túlzott várakozást. A sportoló a döntés óta most szólalt meg először.

Burján a Fucking China bejegyzésért később bocsánatot kért, de ez nem volt elég: Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója 2019. december 5-én függesztette fel versenyzői engedélyét a fegyelmi eljárás lezárásáig, majd február elején egy évre tiltották el, ami idén december 5-én jár le.

Burján elmondta, az eset utáni egy-két nap volt a legrosszabb, az nagyon megviselte, mert akkor „az emberben saját maga hibáztatása zajlik”. Elmondása szerint eleinte kettős érzések voltak mindenkiben, de ahogy lecsengett a történet, úgy kapcsolatai visszatértek a normális mederbe. A korlátozásokról azt mondta, „összességében nem sokat változtat a helyzetemen, ez is csak egy újabb szituáció” – mondta Burján, aki bevallása szerint kondizik, biciklizik és fut jelenleg, munkáját pedig erőnléti edző és régi klubedzője segíti.

Legnépszerűbb cikkeink