Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hokedlivel verte el és vakította meg ivócimboráját

Létrehozva:

Súlyos testi sértés minősített esete miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 2019 májusában egy Bács-kiskun megyei községben közös italozás után egy hokedlivel úgy megverte védekezésre képtelen barátját, hogy egyik szemére megvakult.

Az eset még 2019. május 18-án történt. Az ivőcimborák italozással indították a reggelt a helyi kocsmában, ahonnan a sértett másfél óra után hazament. A vádlott nem sokára erősen ittas állapotban elment hozzá. A házban aztán egy jelentéktelen nézeteltérés miatt a vádlott felkapott egy hokedlit és azzal négyszer-ötször nagy erővel ivócimborája fejére ütött.

A sértett a kezeit maga elé tartva megpróbált védekezni, majd elmenekülni és segítséget hívni. Eközben a vádlott a bejárati ajtó előtt lévő udvari lépcsőről lelökte őt, amitől a sértett a földre esett. A férfi a fején több repesztett és zúzódásos sérülést szenvedett, a bal szemgolyóján zúzódás keletkezett, amitől erre a szemére teljesen és véglegesen megvakult. A vádiratban megjegyezték azt is, hogy a sértett hosszabb ideje tartó italozó életmódja és betegségei miatt az erőszakos támadással szemben nem volt képes megvédeni magát.

A vádlott, aki ellen védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés miatt folyik az eljárás, szabadlábon van.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink