Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Meg is érkezett a kórházba a nem egészségügyi használatra szánt védőfelszerelés

Létrehozva:

A kínai felirat azt jelenti: "Nem egészségügyi használatra" / Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal/Facebook

Egy jobbikos képviselő szúrta ki, hogy a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban landoltak dobozok mindenféle felszereléssel, amelyekre a „nem egészségügyi használatra” szöveget írták fel.

Stummer János Jobbik-képviselő vette észre, és posztolta ki a Facebookra, hogy a korábban Szijjártó Péter által átvett, a Koronavírus kormányzati oldalon is megjelenített kínai védőeszközök, amelyek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkeztek, eljutottak a kórházakig is.

A gond csak ott van, hogy ezekre a dobozokra rá van nyomtatva az a kínai szöveg, hogy „nem egészségügyi használtra”. Ennek ellenére a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Facebook-oldalán látható, hogy ugyanilyen feliratú dobozokat vesznek át. Az egyik dobozon a vinyl gloves, azaz a gumikesztyű felirat mellett látható, hogy nem egészségügyi használatra vannak szánva.

A galéria alapján arcmaszkot, arcpajzsot, gumikesztyűt, védőruhát kaptak, az utóbbinál orvosi, eldobható védőruha szerepel a feliraton. Az átvételben a rendőrség is segédkezett. A kórház adatokat is közölt: „A beérkezett, 5 raklapot kitevő árumennyiség 200 darab homlokpántos arcvédőt, 36 000 darab kesztyűt, 8000 darab sebészi és 5000 darab FFP2 maszkot, valamint 2000 darab overállt tartalmazott.”

Stummer azt írja: „A Jahn Ferenc Kórházban biztosan senki nem tud kínaiul. Ha tudna bárki is, az biztosan észrevette volna, hogy az állam által küldött védőfelszereléseken az a kínai felirat olvasható, hogy NEM EGÉSZSÉGÜGYI FELHASZNÁLÁSRA. Jól olvasta. Egy kórházban. Ezek a képek tegnap készültek. Az ottaniak azt hitték, segítséget kaptak. De csak elárulták őket.

Ezek nem fürkészek, hanem útonállók. Ki fog ezért lemondani? Ön, miniszterelnök úr?”

A kínai felirat kérdését a Pesti Hírlap megírta kedden, természetesen érdeklődtünk az Operatív Törzsnél is, milyen szállítmány lehetett, mi rejlik a felirat mögött, választ eddig nem kaptunk.

Legnépszerűbb cikkeink