Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kövér László: Az EU egy birodalom, nem lenne baj, ha szétesne

Létrehozva:

Fotó: Michał Józefaciuk / Senat Rzeczypospolitej Polskiej

A házelnök Bayer Zsoltnak fejtette ki, mit tart az EU-ról – nem sok jót mondott.

Nem kéne mély szomorúságot érezni, ha szétesne az EU, erről beszélt Kövér László házelnök a Hír TV-s Bayer Show-ban Bayer Zsoltnak – így már érthető, miért nincs kint a Parlamenten az uniós zászló. A beszélgetést az ATV szemlézte, a két közéleti személyiség Bernard Guetta liberális francia képviselő írására reagált, aki az EU szétesését vizionálta és Armageddonként aposztrofálta.

„De miért tekintjük ezt Armageddonnak?” – kérdezte Kövér László, aki szerint már több birodalomnak is voltunk részei, és senki nem volt különösebben szomorú, amikor azok szétestek. Egyedül a Habsburg-birodaom szétesése volt nekünk tragikus, mert Trianonnal ért véget. „Mivel a legrosszabbon már túl vagyunk, olyan nagyon sok félnivalónk nincs attól, hogy ez az Unió szétessen.”

Tehát Kövér Lászlónak az az EU, amelyhez népszavazással csatlakoztunk, és az alapértékeit a kormány hivatalosan is vallja, osztja, valamint sokezer milliárd forintot kap fejlesztésre, ugyanolyan birodalom, mint a Habsburg-birodalom, a ’45 utáni keleti tömb, vagy a Török Birodalom.

Legnépszerűbb cikkeink