Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Józsefváros szigorít: zárva lesznek a parkok hétvégén

Létrehozva:

A Teleki tér a VIII. kerületben / Forrás: Google Street View

Az Orczy-park mellett a Teleki téri, Mátyás téri, Kálvária téri, Golgota téri közparkokat és a FiDo Parkot is lezárják péntek estétől vasárnap éjfélig.

A kormány szabad kezet adott az önkormányzatoknak a hétvégi korlátozásokat illetően. Pikó András Józsefváros polgármestere úgy döntött, hogy a húsvétkor is érvényes korlátozásokat hozza vissza hétvégére. Az erről szóló nyilvános Facebook-posztjában kitért arra is, hogy a közterületeket csak áthaladásra, illetve egyéni sportolási tevékenységre lehet használni.

A polgármester a kerület rendészeit és a közterület-felügyelet állományát arra kéri, hogy a hétvégén fokozottan legyenek jelen a városrész közterein. Emellett hatékony fellépést vár el tőlük a vészhelyzet idején hétköznapokon is a járványügyi szabályok betartását illetően.

Ahogy húsvétkor, úgy hétvégén is kötelező lesz a maszk, vagy ennek hiányában annak funkcióját betöltő sál vagy textil viselése a Teleki téri piac területén. Azoknak, akiknek nincs maszkjuk, a bejáratnál fognak osztogatni, és ugyanezt garantálják a Rákóczi téri vásárcsarnoknál is.

A kutyafuttatók nyitva lesznek, hogy elkerüljék a közegészségügyi és köztisztasági vészhelyzetet, de külön kéri a kutyatulajdonosokat, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat és a felelős kutyatartás szabályait.

Legnépszerűbb cikkeink