Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Gyerekeknek tartott sajtótájékoztatót a norvég kormányfő

Létrehozva:

Fotó: Kjetil Ree / Wikipedia

Solberg kormányfőt csak gyerekek kérdezhették, a politikus megköszönte a gyerekek segítségét. Norvégiában a tervek szerint április 27-től kinyitnak az iskolák.

Időbe telik, míg az élet Norvégiában visszatér a rendes kerékvágásba – mondta Erna Solberg miniszterelnök kifejezetten gyermekeknek tartott, országosan közvetített szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen csak fiatalok tehettek fel kérdéseket.

Ez már a második alkalom, hogy a norvég kormányfő gyerekeknek tartott sajtótájékoztatót az új típusú koronavírus-járvány kezdete óta a skandináv országban. Az első ilyen eseményen, március 16-án igyekezett megnyugtatni fiatal hallgatóságát mondván, hogy teljesen rendben van, ha valaki fél a járványtól.

Ezúttal arról beszélt, hogy eltarthat még egy ideig, míg minden visszatér a normális kerékvágásba. „Hogy mennyi időt vesz ez majd igénybe, azt nem tudjuk”  – jelentette ki a kormányfő egészségügyi és családügyi miniszterei társaságában. A skandináv országban egy hónap zárva tartást követően április 20-tól a tervek szerint kinyitnának az óvodák, 27-től pedig az általános iskolák alsó tagozatai is. A legtöbb norvég diák jelenleg távoktatásban részesül, a kijárási korlátozások miatt távol barátaiktól és gyakran rokonaiktól is.

„Szeretném megköszönni mindegyiketeknek, akik otthon tanultatok, akik segítettek a testvéreitekre vigyázni, akik segítettétek szüleiteket, s engem is azzal, hogy ezek a napok zökkenőmentesen teltek a jelenlegi különleges körülmények között” – mondta Solberg. A sajtótájékon a távolságtartási szabályok értelmében nem lehettek jelen a gyerekek, kérdéseiket egy televíziós gyermekcsatorna közvetítette a miniszterelnök-asszony felé.

Legnépszerűbb cikkeink