Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Húsvéthétfőn a rendőrök mentettek ki egy csecsemőt egy bedrogozott férfi kezéből

Létrehozva:

A két körzeti megbízott gondoskodott is a csecsemőről, megetették, megitatták, tisztába tették / Forrás: Police.hu

A két kiérkező körzeti megbízott győzte meg a férfit, hogy tegye bele a 2 hónapos gyereket a babakocsiba, és a csecsemő 2 éves testvére is előkerült. A körzeti megbízottak jutalmat kaptak.

Április 13-án, húsvéthétfőn 12 óra 50 perckor érkezett bejelentés a rendőrséghez arról, hogy az Erzsébetvárosban, egy Akácfa utcai társasház belső udvarának erkélyén egy férfi zavartan viselkedik, öngyilkossággal fenyegetőzik, és a kezében egy csecsemő van – írja a Police.hu. A helyi rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Gyalai Norbert Joakim r. főtörzsőrmester és Abai László r. őrmester rádión hallotta a riasztást, és a megadott címre mentek.

A helyszínen egy félmeztelen férfi babakocsit tologatott egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabált, a kisbaba pedig hangosan sírt. A férfi, amikor meglátta a rendőröket, kivette a csecsemőt a babakocsiból, és bezárkózott a lakásába. Az egyenruhások segítségére a gondnok sietett, ő nyitotta ki a lakás ajtaját, majd belépve azt látták, hogy a férfi önkívületi állapotban van, és szorítja magához a kislányt.

A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit és előállították a VII. kerületi Rendőrkapitányságra.

A két körzeti megbízott ellátta a csecsemőt, megetették, megitatták és tisztába tették, majd átadták a mentőknek, akik a gyermeket megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

A rendőrség szerint a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, utóbbit a szomszédoknál találtak meg, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért bevitték magukhoz.

Kábítószert fogyasztott és veszélyeztette a gyerekeit – elfogták a rendőrök

Az erzsébetvárosi rendőrök gondoskodtak a 2 éves kisfiúról és az 5 hónapos kislányról. Elismerésben részesültek.

A rendőrök a 2 éves kisfiút átadták az édesanyjának, aki ez idő alatt dolgozott, és a 34 éves élettársára bízta a gyerekeket, de a férfi kábítószert fogyasztott, és nem törődött a kicsikkel, sem enni, sem inni nem adott nekik.

A nyomozók a lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága R. Richárd ellen kábítószer birtoklása vétség, és kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt indított eljárást; a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Példamutató, emberséges helytállásukért dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim r. főtörzsőrmestert és Abai László r. őrmestert.

Középen a két, jutalomban részesített körzeti megbízott / Forrás: Police.hu

Legnépszerűbb cikkeink