Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az ellenzéki polgármesterek úgy érzik: magukra hagyták őket

Létrehozva:

Fotó: Facebook

Ellenzéki polgármesterek szerint a kormány az önkormányzatok kivéreztetésére használja a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetet.

„Mindannyian tudjuk: a koronavírus-járványt és a nyomában fellépő társadalmi-gazdasági válságot csak nemzeti összefogással tudjuk legyőzni. Az önkormányzatok eddig fontos részesei voltak ennek az összefogásnak. Erejüket megfeszítve látták el a védekezésben rájuk hárult feladatokat – érdemi központi segítség nélkül” – áll abban a közleményben, amelyet a „Szabad városok polgármestereinek nyilatkozata” címmel juttattak el szerkesztőségünkbe.

A Karácsony Gergely budapesti főpolgármester mellett Botka László szegedi, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi és Janiczak Dávid ózdi polgármesterek által jegyzett nyilatkozat úgy fogalmaz, hogy „a kormány szerint a védekezésben nincs szükség az önkormányzatokra. Sőt, egyáltalán nincs szükség rájuk. Otthagyja őket a frontvonalon küzdeni, és nemhogy utánpótlást nem ad, azt az eszközt is elveszi, amivel eddig felvették a harcot. Növekvő feladataik ellenére támogatás helyett elvonásokat kapnak. A kormány a demokratikus kontrollt is kiiktató rendkívüli felhatalmazását az önkormányzatok kivéreztetésére használja. Pedig a közelgő gazdasági és szociális válság minden bizonnyal nagyobb arányban fogja megtépázni az önkormányzatok bevételeit, mint a kormányét.”

Legnépszerűbb cikkeink