Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Álhírterjesztés miatt nyomoznak a mohácsi polgármester ügyében

Létrehozva:

Fotó: Csorbai Ferenc / Facebook

Csorbai Ferenc kijelentette, Mohács a koronavírus gócpontja lett. Az országos tisztifőorvos szerint ez nem igaz. A rendőrség megkezdi a nyomozást a rémhírterjesztés miatt.

Csorbai Ferenc mohácsi MSZP-s polgármester korábban közleményt adott ki, hogy a város koronavírusos gócponttá vált, mert két embernél kimutatták a fertőzést, és ők száznál is több emberrel találkoztak az elmúlt két hét során. Csorbai helyi karantén elrendelését is kilátásba helyezte. Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnap kijelentette, Mohácson nincs gócpont, arról az Operatív Törzs tudna amúgy is először.

A polgármestert korábban feljelentették álhírterjesztés, azaz hivatalosan szólva közveszéllyel való fenyegetés miatt, a rendőrség pedig most közölte a Pécsi Újsággal, hogy a feljelentés alapján a Mohácsi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el. Azonban nem ez a kapitányság fogja végezni a munkát, ugyanis abból kérték saját kizárásukat. A szerv azt is közölte a lappal, hogy az eljáró kapitányság kijelölése folyamatban van.

Mint ismert, Csorbai Ferenc úgy lett a város első embere, hogy az önkormányzati választások előtt meghalt az esélyesnek tartott fideszes Szekó József, aki 20 éven át volt Mohács polgármestere. Új jelölésre már nem volt mód, így egy jelölt maradt, Csorbai, aki nem lépett vissza, bár erre kérte az ellenzék nagy része is. A választáson végül jóval több lett az érvénytelen szavazat (4076), mint amennyit Csorbai szerzett (1867).

Legnépszerűbb cikkeink