Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Busz kontra gyerekek

Létrehozva:

Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap

Minden reggel a rákospalotai iskola sarkán felügyeli a gyerekek átkelését az igazgató, mióta beszuszakoltak buszokat a szűk utcába.

„A napokban történt, az utolsó pillanatban fékezett a busz az iskolánál, mikor egy kislány lelépett a járdáról. Nem értjük, hogyan lehetett ilyen utcákra táblák és zebra nélkül buszokat beterelni gyerekek mellé” – panaszolta a Pesti Hírlapnak egy rákospalotai szülő kedd reggel a Károly Róbert Általános Iskola kapujában. Az utcasarkon reggelente rendőr figyeli a forgalmat, hogy ne történjen baleset, de délután már ritkán ügyelnek a gyerekekre – a szülő szerint az említett eset is egy hasonló délután történt. A szülők némi elégedettséggel nyugtázták: ahogy a buszok érkezése óta minden reggel, most is kint állt az igazgató az út szélén.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a környező utcákban zajló földmunkák miatt megváltoztatták a buszok útvonalát, a BKK pedig az iskola melletti, igencsak szűkös Bogáncs utcába terelte át a tömegközlekedést, egészen augusztusig. Az iskola és a szülők szerint őket nem kérdezték meg, hogy ott vezessék-e el a buszokat. Ottjártunkkor is alig fért el két egymással szemben haladó járat, ami mutatja, hogy nem csak a gyerekeknek, a buszoknak sem ideális a helyzet. Egy szülő azért megjegyezte, hogy mivel az egyik megálló közelebb került az iskolához, ez némi könnyebbséget jelent, de a biztonságos átkelés feltételeit ő is hiányolta. „Elvileg húszas zónába tartozik az iskola, de csak a sarokig, ezért már hamarabb gyorsít a busz is” – hívta fel egy további veszélyre a figyelmet egy másik szülő.

A zebra és a táblák hiánya miatt az iskola az önkormányzathoz fordult, mert annak lehetősége lenne azok gyors pótlására, valamint javaslattal éltek a buszok nyomvonalának megváltoztatására. A városvezetés lapunkkal azt közölte, már egyeztetnek a zebra felfestéséről.

Legnépszerűbb cikkeink