Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lezuhant egy repülőgép Dunakeszin

Létrehozva:

Dunakeszin szenvedett balesetet az a repülőgép, amelyet egy 17 éves lány vezetett, aki a kórházba szállítást követően elhunyt.

Június 23-án kora délután egy vitorlázó repülőgép lezuhant, pilótáját, egy 17 éves lányt súlyos állapotban szállítottak kórházba, aki az emelt szintű ellátás ellenére belehalt a sérüléseibe – közölte a Telex.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a tinédzsert a tűzoltók szabadították ki a roncsból, és súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a zuhanást követően.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a fiatal lány nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek a koponyáját is érintették, de mindkét lába is megsérült. A helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség, emelt szintű légútbiztosítás és lélegeztetés mellett, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A gondos ellátás ellenére hétfő hajnalra a fiatal pilóta elhunyt. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretein belül vizsgálja.

Emiatt zuhanhatott le a vitorlázó repülőgép

A balesettel kapcsolatban az Építési és Közlekedési Minisztérium is nyilatkozott hétfő délután: az előzetes vizsgálatok alapján a repülőgép dugóhúzóba került, ez vezetett a balesethez. A dugóhúzó azt jelenti, hogy a repülőgép egyik szárnyának sebességvesztése miatt a felhajtóerő megszűnik, a gép pedig pörögve kezd zuhanni, majd orral előre csapódik be a földre.

A Scheibe L-Spatz 55 típusú vitorlázó repülőgép csörlő segítségével szállt fel Dunakesziről vasárnap délután, a leválást követően nem merült fel semmilyen probléma, sőt a 17 éves lány még néhány manővert is végre tudott hajtani. Az iskolakör negyedik fordulójában azonban dugóhúzóba került és pillanatok alatt lezuhant. A Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot rendelt el, amelyet haladéktalanul megkezdtek, hogy fény derüljön arra, pontosan milyen okok vezettek a tragikus balesethez.

A vitorlázó repülőgép a baleset következtében súlyosan roncsolódott, szárnyai leszakadtak, és több helyen is megsérült. A pilótafülke szinte teljes egészében megsemmisült, így a szakértők szerint a fiatal pilótának gyakorlatilag nem volt esélye a túlélésre.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink