Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nincs tovább DIGI e-mail

Létrehozva:

Megszünteti a DIGI az e-mail szolgáltatását és hamarosan letörli a fiókok tartalmát.

Hamarosan több ezer e-mail fiók szűnik meg véglegesen, ugyanis a DIGI Kft. úgy döntött, hogy megszünteti a lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását – értesült a Média1. Az e-mail cím megszüntetése nagyon sok bosszúságot okozhat az ügyfelek számára, hiszen ezeket használják hivatalos ügyintézésnél, például kormányzati ügyfélkapuhoz és más online szolgáltatásokhoz is, így a fiók megszüntetése teendőkkel jár az ügyfelek szempontjából, hiszen meg kell változtatniuk a megadott e-mail címet. Mutatjuk milyen e-mail címeket érint a változás!

Ha ilyen e-mail címe van cselekedjen, amíg nem késő!

A cég honlapján egy aloldalt található, mely megerősíti az e-mail szolgáltatás kivezetését.  A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI) ügyfelei magasszintű kiszolgálása érdekében rendszeresen felülvizsgálja szolgáltatásait, amelynek eredményeként dönt fejlesztésekről, illetve alkalmanként egyes szolgáltatások kivezetéséről. A meghosszabbított hozzáférést követően 2024. július 31-én megszűnik a DIGI e-mail szolgáltatása, így ezen dátumtól nem lesznek elérhetőek a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület, a tömeges e-mail kiküldéshez használatos SMTP szerver – írja a cég oldalán.

A DIGI levelezési szolgáltatással egyidőben a @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végű e-mail cím is megszűnik. Előfizetőként a DIGI-től igénybe vett elektronikus postafiókot 2024. augusztus 1. napjától nem érhető el és annak tartalma véglegesen törlésre kerül.

A szolgáltató azt kéri az említett aloldalon az ügyfeleitől, hogy legkésőbb 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, a levelezés átköltöztetéséről máshová, illetve értesítsék minden egyes levelezőpartnerüket az e-mail címmel kapcsolatos változásról.  A személyes e-mailjeinek tartalmát levelező programok segítségével vagy a DIGI e-mail szolgáltatás webes felületén található Letöltés funkcióval tudja megtartani. Aki szeretné, kérheti az ügyfélszolgáton, hogy a bejövő leveleket egy, az ügyfél által megadott e-mail címre továbbítsa a rendszer. Az átirányítást a DIGI Ügyfélkapu felületén saját az ügyfelek maguk is beállíthatják. Az átirányítási lehetőség 2024. december 31-ig él majd, tehát ezzel csak néhány hónapig lehet majd élni – írja a lap.

A DIGI oldalán azt írja, hogy amennyiben további kérdései lennének, keresse fel ügyfélszolgálati irodáit vagy az ügyfélszolgálatot a 1272-es, helyi tarifával, illetve DIGI hálózatból díjmentesen hívható telefonszámon.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink