Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Balaton IC-re nem érvényes az országbérlet

Létrehozva:

A zsúfoltságra való tekintettel május 15-étől helyjegyes lett a balatoni IC és ezekre a vonatokra az országbérlet sem érvényes.

A korábbi évekhez hasonlóan a szezonkezdés miatt kötelező helyjegyet váltani a kétóránkénti Balatonra tartó Intercity-kre, ugyanakkor ezekre a feláras vonatokra már nem érvényes az országbérlet. A változás főleg a Balaton környékéről ingázók életét nehezíti meg – írja a Telex. A lap egyik gyanútlan olvasója a tavalyihoz képest lényegesen olcsóbban váltott országbérletet, hetvenezer helyett kevesebb mint húszezerért, azonban a vonaton szembesült vele, hogy arra a járatra már nem érvényes bérlete, így a teljes szakaszra kénytelen volt kifizetni a jegyet, az országbérletet pedig már nem tudja visszaváltani.

A MÁV a Telex kérdéseire azt vlaszolta, hogy csak Budapest-Keszthely között közlekedő vonatokat nem lehet igénybe venni az országbérlettel, ugyanakkor az ugyanezen a vonalon közlekedő Volán buszokra ugyanúgy érvényes, ahogy a Siófoktól Keszthelyig tartó vonatokra is.

A MÁV azt javasolja, hogy vásárlás előtt mindenképp tájékozódjanak a www.orszagberlet.hu oldalon az utasok. Itt az első információ, amivel találkozhatunk, hogy „2023. május 1-jétől egyetlen bérlettel korlátlanul utazhatsz az egész országban helyközi buszokon és vonatokon egyaránt”.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Forrás: MÁV Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink