Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tíz év után újra lehet Vidámpark Budapesten

Létrehozva:

A főváros tíz éve nélkülözi a mai napig bedöglött Pannon Park miatt lebontott városligeti Vidámparkot.  Ezt most Szabó József magánerőből, magánbirtokán igyekszik pótolni, a végösszeget egymilliárdra becsüli.

Vidámpark nyílhat Budapesten, miután a XVII. kerületben egy lelkes vállalkozó, Szabó József belevágott az álom megvalósításába. Az építési munkák elkezdődtek, a régi Vidámparkot idéző klasszikus játékokat tervezi beindítani.

Amint arról az Indexnek nyilatkozott, amikor a Vidámparkot elkezdték felszámolni, Szabó nekiállt felvásárolni a játékokat. A régi–új parkot saját birtokán építi, kéthektárnyi területen, saját költségén finanszírozva a gépeket, a szükséges munkaerőt. Sőt, állítja, hogy a Vidámpark felépítéséhez és majdani üzemeltetéséhez semmiféle engedélyre nem lesz szüksége. Merthogy a terület egy szántóföld, itt „amúgy sem lehetne semmi”. A csarnokon kívül minden mobil lesz, bontható, azokhoz meg nem kell engedély.

Szerinte az sem lehet probléma, ha a majdani élménypark a környéken lakókat zavarná. „Nem tehetnek semmit, mert nem lakóövezetről, hanem külterületről van szó” – véli Szabó.

Bár úgy tartja, magánbirtokról lévén szó nem szükségesek ehhez hivatalos engedélyek, a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal másként vélekedik. Álláspontjuk szerint egy Vidámpark építését szabályozási terv és a szükséges engedélyek beszerzésével, köztük az önkormányzat jóváhagyását követően lehet megkezdeni.

Szabó József eddig 150-200 millió forintot költött az álom megvalósulására, erre idén még  az idén még 60 milliót  tervez. Számításai szerint a végösszeg elérheti az egymilliárd forintot.

Az Index beszámolója szerint már a belépő összegét is kikalkulálta: egyszeri 4999 forintért minden eszköz használható lesz, és akár bográcsozni is lehet a helyszínen.

„Amúgy sokan elmebetegnek hisznek, de sorra megcsinálom, amit megálmodom” – nyilatkozta az Indexnek.

(Kiemelt kép: Forrás: Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink