Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Levágta a jeladót a lelőtt svájci farkasról a tettes

Létrehozva:

Állítólag még dicsekedett is a tettével a svájci farkast kilövő vállalkozó.

Ahogyan arrról mi is beszámoltunk, kilőtték a jeladós svájci farkast. Az Országos Magyar Vadászkamara csütörtökön reagált a hírre. Mint írták: „a hetvenezer magyar vadászt tömörítő köztestületként és érdekképviseletként, a leghatározottabban elítélik a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el”. Az ügyben a a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított természetkárosítás bűntette miatt.

A BOON Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei hírportál úgy tudja, egy Nyíregyházán élő, de a borsodi vármegyében is ingatlannal rendelkező illető lehetett az elkövető, akinél házkutatást tartottak és több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak. A hvg.hu úgy tudja, hogy

a farkas jeladóját levágva találták meg.

Az ügyre rálátó forrásból a hvg.hu úgy értesült, hogy a farkasnak először a jeladója került elő, amit a Hernádban találtak meg, az Acnews.hu pedig egy név nélkül nyilatkozó környékbeli vadászt idézett, aki „úgy hallotta”, hogy egy amatőr vadász lehetett a tettes, aki azt hihette, hogy kóbor kutyára lő, és amikor rájött, hogy mit tett, levehette a kilőtt farkasról a jeladóját, és később úgy bukott le, hogy a tettével dicsekedett társai előtt.

De a törvény értelmében a kóbor kutyát sem lőheti ki a vadász, csak ha látja, hogy vadat hajt. „Ami történt, az súlyos bűncselekmény, ilyen vadásznak nincs közöttünk helye” – nyilatkozta az ACnews.hu-nak egy neve elhallgatását kérő vadász. – „Sajnos ma már a pénz az úr, nagyon gyenge a képzés színvonala, összecsapott tananyagból vizsgáznak a vadászok, és itt az eredménye.”

(Kiemelt képünk: Védett jeladós svájci farkas forrás: Gruppe Wolf Schweiz/Facebook)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink