Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orbán politikai igazgatója: Oroszország agresszor, a bátor ukránok a szabadságért küzdenek

Létrehozva:

Orbán Balázs egészen máshogyan beszélt az Ukrajna orosz megtámadásáról Amerikában, mint itthon.

„Szögezzük le egyértelműen: ebben a háborúban Oroszország az agresszor, a bátor ukránok pedig a szabadságért harcolnak” – mondta el Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatója a amerikai Edmund Burke Alapítvány Nemzeti Konzervativizmus-konferenciáján, a floridai Miamiban, még szeptember elején. A konferenciáról készült videót a tanácsadó csak most publikálta.

Orbán ehhez hozzátette, szerinte az európai szankciós politika kudarcot vallott, az energiaválság bizonytalanságot, elégedetlenséget, lázadásokat okoz, és szerinte kormányok stabilitásába is kerülhet egy magas rezsiárakkal ránk köszöntő, nagyon hideg tél is.

Ezért szerinte Európának „új stratégiára” van szüksége Ukrajna támogatására. Magyar kormányzati vezetők a február 24-én induló orosz agresszió óta csak nagyon ritkán beszéltek nyíltan orosz agresszióról, és fogalmaztak meg Ukrajnát nyíltan és egyértelműen támogató nyilatkozatokat. Ezek többségében Novák Katalin köztársasági elnöktől hangzottak, el, és noha az orosz agresszió tényét elismerik, a kormányzati kommunikáció főleg a háború okozta európai energiaválságra fókuszált.

Legnépszerűbb cikkeink