Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Holnap kezdődik az EducatioExpo

Létrehozva:

Érdeklődők a Debreceni Egyetem standjánál a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a megnyitó napján a fővárosi Hungexpón 2020. január 9-én. | Fotó: MTI / Balogh Zoltán

2022. január 13-15. között rendezi meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást – emlékeztetett az ITM keddi közleménye szerint Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár. 

Kiemelte: a rendezvényen a pályaválasztás előtt állók, a továbbtanulást tervezők ismerkedhetnek meg a megújuló felsőoktatás nyújtotta lehetőségekkel.  Tavaly az esemény csak online formában valósulhatott meg, de egy év kihagyás után ismét a Hungexpo adhat otthont az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnak. Az idén megközelítőleg 90 kiállító, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről. Schanda Tamás kifejtette: a kormány egy magasabb minőséget nyújtó, teljesítményelvű felsőoktatási rendszer létrehozásával tesz azért, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek. Az Educatio szakkiállításon az állami, egyházi és alapítványi intézmények teljes kínálata megismerhető. A diplomaszerzésre készülők így könnyen kiválaszthatják az igényeiknek, terveiknek leginkább megfelelő képzéseket. A továbbtanulást tervezőknek még egy hónapjuk van gondolkodni, hiszen a felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határideje február 15. A 22. Educatio szakkiállítás ingyenesen látogatható. Az esemény online formában is követhető, itt a szervezők virtuális standoknál várják az érdeklődőket. A részvétel regisztrációhoz kötött, a részletes program és a regisztrációs ív a rendezvény honlapján érhető el. 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink