Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az álmunk a döntő-hétvége

Létrehozva:

A Budapesti Kézilabda Aréna avatóünnepsége 2021. december 16-án. | Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Nagy László csapatvezető elmondta, nagyon szeretné, ha a magyar férfi kézilabda-válogatott részt vehetne a döntő hétvégén a csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.

„Szeretnénk az európai kézilabdázás élmezőnyéhez tartozni, az álmunk, hogy a döntő hétvégén is szerepelhessünk” – mondta a magyar szövetség alelnöke, a keddi, online sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a magyar kézilabda történetének eddigi legnagyobb eseménye előtt állnak, hiszen ez az első hazai rendezésű felnőtt férfi világverseny. Nagy László már karácsony előtt elmondta, hogy elvárás a legjobb nyolc közé jutás.

Több mint két éve készülnek a részben hazai tornára, sok dolgot kipróbáltak, tapasztaltak, és úgy érzik, a csapat készen áll az Európa-bajnokságra. Hozzátette, a nehézségek ellenére jól sikerült a felkészülés, a tervezett munka nagy részét el tudták végezni.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz, de van tapasztalatunk a sorozatterhelésről. Mérkőzésről mérkőzésre készítjük fel a csapatot, mert ez eddig bevált, ezért nem változtatunk, és igyekszünk meccsről meccsre javuló teljesítményt nyújtani” – nyilatkozta. A korábbi világklasszis jobbátlövő elárulta, a játékosok is érzik az esemény jelentőségét és súlyát, az óriási érdeklődés jót tesz a csapat hangulatának.

Gulyás István szövetségi kapitány első ellenfelükről, Hollandiáról elmondta, jó erőt képviselő csapat, amelyet jó képességű kézilabdázók alkotnak, a többségük erős bajnokságban játszik.

A mieink két évvel ezelőtt 34-26-ra kikaptak a portugáloktól a kontinenstorna középdöntőjének utolsó körében. Gulyás úgy vélekedett, idén van esélyük a visszavágásra.

Izland együtteséről elmondta: komplex, érdekes kézilabdát játszik és hosszú évek óta világ élvonalához tartozik. A kapitány a B csoportot nagyon kiegyenlítettnek tartja, amelyben nagyon éles, jó mérkőzések várhatóak.

A magyar válogatott a kontinenstorna B csoportjában csütörtök este fél kilenckor Hollandiával, vasárnap este hatkor Portugáliával, kedden szintén hat órakor pedig Izlanddal találkozik a budapesti MVM Dome-ban.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink