Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Magyarország is a vörös listára került

Létrehozva:

Fotó: AFP / Jack Guez

A koronavírus-járványban szerdától az izraeliek újabb tíz országba – köztük Magyarországra – nem utazhatnak az izraeli egészségügyi minisztérium honlapja szerint. 

Az elmúlt napokban már felvettek a „piros” listára kilenc újabb országot, – az Egyesült Királyságot, Dániát, Franciaországot, Spanyolországot, az Egyesült Arab Emírségeket, Írországot, Norvégiát, Finnországot és Svédországot – ahová már vasárnap éjféltől tilos volt elutazni. A Dél-afrikai Köztársaságba és az afrikai államok túlnyomó többségébe már december elején megtiltották a látogatást az izraelieknek. A „piros” országokat csak kivételes kormánybizottsági engedéllyel lehet felkeresni.

A tiltólistán szereplő államokból hazaérkező izraelieket a repülőtérről kijelölt szállodába viszik, ott kell kötelező karanténban tartózkodniuk az első, még a repülőtéren elvégzett teszteredményük megérkezéséig. Ha ez a teszt negatív, akkor visszamehetnek az otthonukba, ahol hét napig házi karanténban kell maradniuk még akkor is, ha a védőoltás három adagjával vannak beoltva és csak az egy hét elteltével elvégzett negatív teszt után léphetnek ki az utcára. A máshonnan érkező izraeliekre háromnapos otthoni karantén vár, amely akkor ér véget, ha az ekkor elvégzett második tesztjük is negatív.

Ezeket a korlátozásokat legalább december 29-ig fenntartják. A kormányfő azt javasolta a munkáltatóknak, hogy ahol csak lehet, azonnal kezdjék meg a dolgozók távmunkában való foglalkoztatását. Az egészségügyi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy további 40 embernél azonosították a koronavírus omikron változatát, ezzel 175-re nőtt az omikronfertőzöttek száma.

MTI / 168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink