Magyarország

Sevillában is kikapott a Fradi

Published

on

Fotó: AFP / Jorge Guerrero

Ötödik csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában: a zöld-fehérek csütörtökön a Real Betis otthonában kaptak ki 2-0-ra.

Nem sokat várt a Betis, rögtön nekiesett a magyar bajnoknak és már az ötödik percben vezetést szerzett. A magyar együttes a mezőnyben ugyan nem játszott alárendelt szerepet, a helyzeteket viszont a hazaiak alakították ki, de vagy Dibusznak, vagy éppen a szerencsének köszönhetően nem tudták növelni előnyüket.

A fordulást követően újabb gyors góllal tette megnyugtatóbbá vezetését a Betis: Canales csodálatosan tekert a hálóba. A Ferencváros ugyan becsülettel küzdött, a rivális kapujára azonban veszélytelen volt, így a hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot.

A spanyol együttes győzelmével biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban.

A csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen 2-1-es hátrányból fordítva 3-2-re nyert otthon a Celtic ellen, ezzel a záróforduló eredményétől függetlenül bebiztosította elsőségét. A német együttes december 9-én, a csoportmérkőzések utolsó fordulójában a már biztosan utolsó helyen záró Ferencváros vendége lesz.

 

Európa-liga, G csoport, 5. forduló

Real Betis (spanyol)–Ferencváros 2-0 (1-0)

Bayer Leverkusen (német)–Celtic Glasgow (skót) 3-2 (1-1)

A csoport állása: 1. Leverkusen 13 pont, 2. Betis 10, 3. Celtic 6, 4. Ferencváros 0.

A Bayer Leverkusen csoportgyőztesként a nyolcaddöntőben folytathatja szereplését, a második helyen végző Betisnek a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével kell ezért megmérkőznie, a Celtic a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerül, a Ferencváros pedig az utolsó fordulóban elbúcsúzik az idei kupaküzdelmektől.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version