Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Donáth Anna lett a Momentum elnöke

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Donáth Annát választották a Momentum Mozgalom új elnökévé a párt hétvégi küldöttgyűlésén.

A politikus mellett Orosz Anna, Momentumos újbudai alpolgármester és Hollai Gábor, a párt XVI. kerületi önkormányzati képviselője is indult a pozícióért.

„A Momentum Mozgalom a mai napon megtartotta elnökségi tisztújító Küldöttgyűlését. A küldöttek döntésének értelmében a Momentum következő elnöke Donáth Anna lesz” – tudatta párt. 

A Momentum történelmében ezzel ő lesz a második elnök; az ellenzéki előválasztás után lemondott Fekete-Győr Andrást váltja a poszton.

A politikus mellett Orosz Anna, Momentumos újbudai alpolgármester és Hollai Gábor, a párt XVI. kerületi önkormányzati képviselője is indult a pozicíóért. A párt európai parlamenti képviselője már meg is köszönte a támogatást a tagoknak kiküldött levélben. Donáth Anna 2016 óta a Momentum oszlopos tagja, 2018-tól 2020-ig a párt alelnöke volt, 2019 májusa óta pedig a párt Európai Parlamenti képviselője.

Donáth Anna a Facebookon kommentálta a döntést. Mint írta, 5 éve a Momentum aktív tagja, 5 éve az élete leginkább meghatározó része a közösség. Mostantól a kormányváltásig pedig elnökként szolgálhatja tovább a mozgalmat, és küzdhet az igazságosabb, emberségesebb és zöldebb Magyarországért – helyezte kilátásba.

„A következő fél évben sok munka vár ránk, hiszen erős, az emberek érdekei mellett határozottan kiálló, és szerethető Momentum nélkül nincs kormányváltás. Amire égető szükség van, hiszen az ország nem engedhet meg magának újabb négy év fideszes kormányzást. A következő választás ugyanis sorsdöntő. Nem hagyhatjuk cserben Magyarországot, hiszen ez a mi hazánk is” – írta Donáth Anna.

Megszólalt a korábbi elnök is. „Őszintén hiszem, hogy az ellenzék és az ország megváltoztatásának mi, momentumosok vagyunk a motorjai. Elnökként az én feladatom volt, hogy szövetségeseinkkel közösen váljunk kormányváltó erővé. Anna és persze a teljes közösségünk feladata pedig az lesz, hogy végre is hajtsuk a kormányváltást, valódi kormányzó erővé téve az új politikai generációt” – írta Fekete-Győr András, hozzátéve: „Hajrá Anna, mindenben támogatni foglak!”

Legnépszerűbb cikkeink