Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Sziauram! Trolibusz érdekel?

Létrehozva:

Érdeklődők nézegetik az AMG pótkocsit a bemutatón 2012. szeptember 24-én | Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Szubjektív ajánlónk a BKV árverési oldaláról.

Minden közelekedésmániás álma, hogy ne kizárólag vandalizmus útján juthasson a birtokába olyan relikviáknak, mint amilyen egy járatjelző tábla, vagy éppen egy „Kihajolni veszélyes!” feliratú fémlapocska.

Gyerekfejjel mindenki szeretne dodzsemmel iskolába menni, vagy legalábbis saját trolival, lehetőleg úgy, hogy arra kanyarodhasson vele, amerre akar, amivel persze pont a dodzsem és a troli lényege veszik el. Ha valaki nem nőtt ki ebből a korszakból, most vissza nem térő lehetősége nyílik arra, hogy vegyen magának egy komplett trolibuszt a BKV Zrt. árverési oldalán: jelenlegi állás szerint nagyjából 1 millió forintért bárki hazaviheti a négy Ikarus gyártmányú piros csoda valamelyikét. 

Ha esetleg a trolibuszt nem tudja hova tenni, ámde gyermeki rajongással övezi a tömegközlekedési eszközöket, akkor jutányos áron öné lehet a piros színű, rúgásálló kialakítású mechanikus jegykezelő készülék, másképpen lyukasztó vagy „meggymagozó”. 

Ha ön szerint is világ igazságtalansága, hogy a villamosvezetőknek jobb ülések jutnak, mint az utasoknak, most lehetősége nyílik arra, hogy összehasonlíthassa a kétféle ülőalkalmatosság kényelmét. Egyszerre lehet öné a GANZ-csuklós villamosok kibelezéséből származó utasülés és a szintezhető, forgatható vezetőülés is. Az ajándéktárgyak értékét csak növeli, hogy bármikor elsütheti a vendégeknek a „Kérlek, foglalj helyet a villamosszékben!” kezdetű poént.  

Melyik otthonnak ne válhatna díszévé a hármas metró üvegszálas műanyagból készült, ikonikus üléssorainak egy-egy bilikék vagy éppen narancssárga darabja? Az éghetőség miatt lecserélt, egykor modernnek számító, ma már retró darabok könnyen tisztíthatók és beléjük ülve időutazásban is részünk lehet, amely élményt mindenképp fokozza, ha sikeresen licitálunk az „Arany János utca” feliratra is, mert pont jó helyen lenne az üléssel szemközti falon. 

Nem csak közlekedési, sporttörténeti relikviákat is piacra dob a BKV. Az egyik kikiáltott tárgy ugyanis nem más, mint az 1983-as Fradi-Haladás NB1-es mérkőzés főszereplője, a szovjet dizájn remeke, a csepp alakú műanyag metrókapaszkodó. Az éppen kézbe illő, ergonomikus kialakítású tárgy röppályája ugyanis ideális az ellenfél játékosaira történő célbadobáshoz. Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy felkínált tárgyak mindegyike gyűjtőknek való, vitrines darab, kizárólag olyanok dobálóznak vele, akiknek nem volt gyerekszobája. Ha megszereztük, tartsuk nagy becsben, az angolok elleni meccsre például semmiképpen ne vigyük magunkkal.
Az oldal az arveres.bkv.hu címen érhető el.

Legnépszerűbb cikkeink