Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Balhé Zuglóban

Létrehozva:

Horváth Csaba, Zugló polgármestere feljelentéssel fenyegette meg Hadházy Ákost, ha nem kér bocsánatot egy vasárnapi posztjáért, amiben azt írja, hogy csökkentett áron próbálják eladni a kerület egyik legértékesebb telkét Tiborcz István üzlettársának.

Az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba nyílt levelében azt írta, hogy Hadházy olyan csúsztatásokat, hazugságokat fogalmazott meg a zuglói ingatlaneladásokkal kapcsolatban, amelyekkel nemcsak a zuglóiakat tévesztette meg, hanem az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is.

„Tette ezt azért, mert nem vette a fáradságot utánanézni a valóságnak vagy kifejezetten az volt a célja, hogy Zugló önkormányzatát rossz színben tüntesse fel” – fogalmazott Horváth.

Hadházy a posztjában arról írt korábban, hogy az önkormányzat egyrészt nagyon kevés időt hagyott, hogy bárki versenybe tudjon szállni az ingatlanért, ráadásul abban a hirdetésben nem a valódi, hanem rosszabb adatok szerepeltek, másrészt, hogy az értékbecslés után hoztak egy olyan döntést, ami jelentősen megnövelte az ingatlan értékét.

Mivel az egyetlen pályázó, Tiborcz István üzlettársa még az eredeti árat adta meg, így több mint kiváló üzletet tudnak kötni.

Hadházy szerint az önkormányzat azon kijelentése sem állja meg a helyét, hogy a megszorítások miatt muszáj eladniuk a telket. „A kormányzati szorítást teljesen helytelen a családi ezüst kiárusításával orvosolni.”

Horváth szerint ugyanakkor szó sincs arról, hogy stikában történtek volna az eladások, mert a pályázat megjelent két országos napilapban (Népszava, Magyar Nemzet), Zugló online felületein, a Polgármesteri Hivatal, valamint kifüggesztve a Zuglói Zrt. hirdetőtábláján és az értékesítendő ingatlanon, valamint az Ingatlan.com webes felületén 30 napig.

Az ingatlant pedig azért kellett alacsonyabb áron meghirdetni, mert többszöri meghirdetés után sem kelt, sőt még érdeklődők sem voltak, pedig még az ingatlan eladásáról már 2013-ban döntöttek, és csak 2019-ben 6 alkalommal is kiírtak rá nyilvános pályázatot.

A Telexnek minderre azt mondta Hadházy, hogy Horváth semmivel nem cáfolta az általa elmondottakat, és ha úgy alakul, áll egy per elébe.  

aradi péter

(Kiemelt kép: SZIGETVÁRY ZSOLT – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink